top of page

Skapa en ny rutin: Ge fredagsfeedbackIdag vill vi slå ett slag för ett riktigt bra sätt att avsluta vecka på: att ge fredagsfeedback! Att få positiv feedback i slutet av en arbetsvecka kan vara ett riktigt lyckopiller – och skapar energi inför helgen och nästa arbetsvecka.


Det är också ett toppenbra sätt att stanna upp och reflektera över veckan som gått. Vad har vi åstadkommit och hur har vi hjälpt varandra? Annars är det lätt att man bara fokuserar framåt på allt som ska göras nästa vecka.


Fundera på en rutin för fredagsfeedback på ett sätt som passar dig eller din grupp. Några exempel:


  • Är du chef för en mindre grupp kan det vara bra att samla alla i ett möte varannan fredag, där deltagarna får ge positiv feedback till varandra. Använd gärna Resultatbolagets mötesverktyg Feedbackkorten som gör det lättare att ge varandra feedback i en grupp.

  • Skicka 3 mail med positiv feedback varje fredag. Det behöver inte vara till en kollega – det kan lika gärna vara till en kund eller leverantör! Tänk tillbaka på veckan och fundera på vem som bidragit på ett positivt sätt. Är det någon som hjälpt dig med något, bidragit med gott humör eller kanske gett dig en kram när du behövde det?

  • Är ni en stor grupp kan man ha ett rullande schema där man ger positiv feedback till olika personer varje vecka – så att alla både får och ger feedback.Exempel på positiv feedback:

"Jag tycker att du var en omtänksam kollega när du hjälpte mig med den där svåra presentationen! Tack för att du tog dig tid"


"Jag blir så glad av all din energi, det hjälper mig att hålla humöret uppe även när jag är trött!"


"Du är verkligen kreativ, och hittar lösningar som vi andra inte tänkt på".


Lycka till!

Feedbackkorten

Feedbackkorten hjälper dig att skapa en god feedbackkultur i teamet. Korten med egenskaper på gör det lättare att hitta och uttrycka feedback till andra.


Feedbackkorten och andra smarta mötesverktyg hitta du i vår shop.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page