top of page
Christel2_2000px.jpg

Ledarutveckling som ger återbäring

Bäst i koncernen – igen!

 

”Hållbarhet, flexibilitet och varaktiga resultat.” Så beskriver Christel Eriksson, hotelldirektör inom Strawberrykoncernen, samarbetet med Resultatbolaget. För henne är Resultatbolaget det självklara valet när det handlar om att utveckla ledarskapet på arbetsplatsen. Tillsammans har man skapat en prisvinnande verksamhet som visar hållbara resultat över tid.

Christel Ericson är hotelldirektör på Quality Hotel Friends, som ligger intill Friends Arena i Stockholm. Med 650 rum och 15 000 kvadratmeter eventyta är det Sveriges näst största hotell.

    – Vår USP är vår eventlokal på 2000 kvadratmeter. Där vill många stora företag ha sina event – företag med mycket pengar, men också stora förväntningar, konstaterar hon.

    2016 kom Christel Ericson i kontakt med hotellet för första gången, som vikarierande controller. Två år senare återvände hon som vd.

    – Det finns enorma möjligheter på ett så här stort hotell, men jag hade sett att man inte utnyttjade dess fulla potential. Jag älskar att nätverka och insåg vad ett utökat samarbete med Friends Arena och de andra företagen i Arenastaden skulle kunna innebära.

 

Stora framgångar med skräddarsytt program för ledarutveckling

I samband med att hon tog överchefskapet byttes en del nyckelpersoner ut.

     – Vi hade en ganska ny ledningsgrupp och en del gamla avdelningschefer. De hade inte jobbat tillsammans tidigare och pratade inte riktigt om samma saker. Vi behövde jobba ihop gruppen och bli ett effektivt team.

    Eftersom hon sedan tidigare hade erfarenhet av Resultatbolaget, som den förre hotelldirektören anlitat för teamutveckling, var det en självklarhet att vända sig dit:

     – Jag hade ju redan jobbat med Resultatbolaget och visste att de var de bästa.

    Ett första ledarutvecklingsprogram har därefter följts av flera uppföljningar.

    – Under ledarutvecklingsprogrammet satte vi upp gemensamma mål och spelregler att arbeta utifrån. Efter det har det varit väldigt enkelt att komma vidare och att lyckas.

    Resultatet har inte uteblivit: Tre gånger har hotellet tagit hem utmärkelsen bästa Quality Hotel, i samband med Strawberrykoncernens årliga personalevent.

     – Utan Resultatbolaget hade inte något av de här priserna blivit av, slår hon fast.

 

Förbättrat arbetsklimat

Men framgång handlar om så mycket mer än ekonomiska resultat. Christel Ericson upplever att samarbetet med Resultatbolaget lett till ökad tillit på arbetsplatsen.

    – Även om ett hotell är en hierarkisk organisation har vi ett väldigt öppet klimat, där alla vågar prata med alla och där vi är ärliga mot varandra.

 

Uppföljning en självklarhet

Resultatbolagets stora flexibilitet är något som Christel Ericson särskilt uppskattar. Insatsen anpassas helt utifrån kundens egna behov.

     Hållbarheten är ett annat ledord som kännetecknar Resultatbolaget.

     – När man börjar jobba tillsammans med en konsult kan det kännas bra efter själva genomgången, men den känslan håller ofta inte i sig särskilt länge. För Resultatbolaget däremot är varaktighet avgörande och därför följer de kontinuerligt upp insatsen.

    För Christel Ericson har samarbetet med Resultatbolaget blivit en naturlig del i hennes eget ledarskap:

    – Så fort jag har några kronor över ringer jag Resultatbolaget för en uppföljning.

 

LEDARUTVECKLING MED RESULTATBOLAGET

Resultatbolagets 4 bästa tips för framgång genom ledarträning

  • "Go slow to go fast". Satsa på att bygga gruppen, sätt gemensamma mål och skapa en solid grundtillit. Det tar tid som ibland kan kännas svårt att prioritera, men när ni gjort det kan ni springa snabbt mot era mål. Och totalt sett är det en snabbare väg till framgång.
     

  • Tillit och öppenhet. Tillit till varandra i gruppen gör att ni lär känna varandra på djupet, arbetar effektivare tillsammans och kan möta svårigheter mycket bättre. Men det finns ingen genväg. För att bygga tillit krävs öppenhet och det kan vara otäckt att öppna sig, därför krävs mod.
     

  • Uthållighet och anpassning. Ett enda tvådagarsinternat löser inte problemet - det finns ingen quick fix. Att utveckla ledarna och gruppen av ledare kräver återkommande arbete med gruppen och individerna. Planera in uppföljningstillfällen och justera innehåll och upplägg utifrån gruppens utveckling och behov. Utgå inte från ett fast upplägg utan lyssna in och möt gruppen där den står just nu.
     

  • Utan "varför" är det lätt att gå på grund. Oavsett hur tight och effektiv gruppen är kommer ni inte komma framåt om inte alla springer åt samma håll. Peka ut ert mål, er vision, på ett sätt som inspirerar och tydliggör vad ni vill åstadkomma och låt det genomsyra allt ni gör. Det kommer både inspirera chefer och medarbetare och hjälpa er att prioritera.

4,9 av 5 i kundnöjdhet
Skräddarsydda och öppna utbildningar för chefer och ledare

Vi brinner för att få människor och organisationer att växa och må bra!

 Visste du att 70 % av alla organisationer misslyckas  med sina förändringsarbeten? Och att endast 10 % av dem som går en ledarskapsutbildning lyckas med sin förändring? 

Resultatbolaget hjälper er att lyckas! Vi är en strategisk partner som hjälper er hela vägen från behovsanalys till förankrad förändring. Vi mäter, följer upp och leder våra kunder hela vägen.

Självklart skräddarsyr vi våra utbildningar, program och workshops efter era behov!

 

Vill du veta mer om hur vi jobbar för att nå hållbara resultat?

bottom of page