pI7CB9wA_edited.jpg

NY SOM CHEF – Ledarskapsutbildning

Att vara chef eller ledare kräver god självkännedom och förmågan att motivera andra likaväl som att hantera utmanande samtal och konflikter. Är du ny som chef eller ledare? Vi hjälper dig att utveckla ditt unika ledarskap genom en grundläggande ledarutbildning. Utbildningen vänder sig till dig som är nybliven chef och är indelad i åtta halvdagar under 12 månader. Du har själv lyxen att välja hur du vill dela upp den.

 

Under ledarskapsutbildningens gång får du med dig både en buddy, en “träningskompis i vardagen”, samt ett digitalt stöd för din utveckling. Du har fördelen att välja fritt om du vill gå hela eller delar av programmet eller om du hellre föredrar att droppa in under enstaka tillfällen. Detta väljer du när du anmäler dig. Utbildningen sker på plats i Stockholm.

Ledarskapsutbildningen NY SOM CHEF – åtta kursdelar

Utbildningen består av åtta inspirerande delar. Under varje del kommer du att få olika typer av verktyg, forskning, kursmaterial samt träna för att bemästra nya förmågor. 

 

De olika kursdelarna

 

 1. Värderingsstyrt ledarskap

 2. Jag som ledare

 3. Förväntningar och feedback som stärker relationer

 4. Teamutveckling

 5. Beteendestilar och kommunikationsträning

 6. Konflikthantering & svåra samtal

 7. Leda i förändring

 8. Lär dig coacha dina medarbetare

1. Värderingsstyrt ledarskap 

Har du någon gång funderat varför du reagerar starkt på vissa saker, eller varför du blir arg eller glad i olika situationer? Värderingar syns inte men de påverkar våra dagliga beslut och aktiviteter. I den här modulen kommer du få utforska och få kunskap om dina egna värderingar som kommer göra det lättare att prioritera och ta beslut. Du som ledare blir också mer trovärdigare. Inför denna träff kommer du få svara på frågor kopplat till dina värderingar genom att göra en värderingskartläggning – något som leder till ökad självinsikt, trygghet i vad du står för, tydlighet kring vad du tycker är viktigt och vad du prioriterar i dina beslut. 

 

2. Jag som ledare

Syftet med denna modul är att du som är ny som chef eller ledare ska bli ännu tryggare och personligare i ditt ledarskap, modigare att gå din egen väg och få en djupare självinsikt. Här kommer du att få jobba med dina styrkor och fallgropar som ledare, samt förstå hur du kan göra för att inte hamna i fallgroparna. Du kommer få med dig verktyg för att förstå dig själv och andra bättre, bland annat genom att kartlägga dina kärnkvaliteter. Du kommer att få göra en ledarförklaring som ökar insikten i ditt eget ledarskap och kommer göra dig till en tryggare och tydligare ledare i din organisation.

3. Utvecklande feedback

Feedback är en viktig del av arbetet och med rätt feedback kan både du och teamet komma långt. Under den här kursmodulen lär du dig även hur du blir tydlig kring vilka förväntningar du har på dina medarbetare samt tar reda på vilka förväntningar dina medarbetare har på dig. Tydliga förväntningar är en viktig grund för att ge utvecklande feedback till varandra. Vi går igenom SCARF-modellen – en modell baserad på neurovetenskap och hjärnforskning. Enkelt förklarat får du lära dig om hur du ger feedback på ett vänligt och uppmuntrande sätt samtidigt som den goda stämningen och resultatet bevaras.

4. Teamutveckling

Som ledare har du ansvar för ditt team. Den här delen i ledarskapsutbildningen tar upp teamutveckling och hur du lättare får människor i ett team att sträva mot samma mål och samarbeta. Du kommer till exempel att lära dig mer om vilka faser en arbetsgrupp går igenom och i vilken fas ditt team just nu befinner sig. Vi använder oss av forskningsbaserat material och du får även med dig olika verktyg och som både du och ditt team kommer ha nytta av när ni tillsammans utvecklar teamet.  Allt för att gynna din verksamhet på lång sikt.

5. Beteendestilar och kommunikation

Människor tolkar signaler och budskap på olika sätt. Det viktigaste är att vara så tydlig som möjligt för så många som möjligt. Här lär du dig att träna på hur just du kan kommunicera på ett sätt som når fram. En viktigt grund för detta är att förstå andras behov och beteendestilar. Under denna träff kommer vi prata om vilka beteendestilar som finns och du kommer få göra en självskattning. Detta leder till ökad självinsikt och förståelse för andra – något du kan använda i din kommunikation. Du får även lära dig om olika kommunikationsstilar, samt får verktyg som kommer göra din kommunikation både tydligare och mer inspirerande.

6. Konflikthantering och svåra samtal

Vad är egentligen en konflikt? Konflikter uppstår överallt där det finns människor. I denna modul kommer du som ledare att få verktyg om hur du hanterar konflikter i en grupp och hur du kan motverka konflikter innan de uppstått.

Du kommer även att få träna på att hålla i svåra samtal och vad som är viktigt att tänka på under dessa samtal.

7. Leda i förändringar

När företaget står inför förändringar är det viktigt att teamet håller ihop. Människor reagerar olika, vissa mår dåligt och känner sig osäkra, och  kan då prestera sämre. Det är viktigt att du som chef förstår de olika reaktionerna och kan möta dina medarbetare på rätt sätt. I det här kurstillfället lär du dig hur du ska agera vid förändringar för att ge dina  medarbetare de bästa förutsättningarna att bibehålla sin motivation, må bra och fortsätta att prestera även om det råder osäkerhet.

8. Lär dig coacha medarbetarna

Coaching är både ett förhållningssätt och en metodik, som stärker självledarskapet hos dina medarbetare. Det innebär helt enkelt hjälp till självhjälp och är en viktig del av en ledarskapsutbildning. Här använder du NÖHRA-modellen för att få dina medarbetare att utvecklas professionellt och personligt.

Gå en ledarskapsutbildning för långsiktiga resultat

På Resultatbolaget vill vi erbjuda mer än bara en ledarskapsutbildning. Vår vision är att du och ditt företag ska bygga vidare på era framgångar och skapa långsiktiga partnerskap, trygga arbetsplatser och må bra tillsammans. Därför är uppföljning av kurserna lika viktiga som själva kursen. När du går en ledarskapsutbildning, Ny som chef eller någon av våra andra utbildningar, hos oss strävar vi inte bara till att göra dig till en bättre ledare – vi värnar även om att din kunskap utvecklas och att din förståelse ökar för varje framgång och/eller motgång. En ledarskapsutbildning hos oss gör dig inte bara till en bättre ledare och medarbetare – du får även större förståelse för din verksamhets behov och potential.

NY SOM CHEF – En kurs som engageraR

Under utbildningen kommer du att delta på ett engagerande sätt. Övning ger färdighet som man säger. En ledarskapsutbildning hos oss gör dig redo att se saker på nya sätt och kanske även ta nya steg i ditt ledarskap. Den är även perfekt för dig som leder utan att vara chef.  Tillsammans skapar vi fantastiska resultat och får det att hända i vardagen!

 

Vi har nöjd kund-garanti på samtliga av våra kurser och våra utvärderingar visar på 4,9 av 5.

Välkommen att anmäla dig till en ledarskapsutbildning redan idag!

Målgrupp

Den här utbildningen vänder sig till dig som är ledare eller chef, och söker en möjlighet att utvecklas i ditt ledarskap. Du har troligtvis varit chef mellan 1-5 år och vill få fler verktyg, trygghet och metoder att använda som chef och ledare. 

 

Det här får du på UTBILDNINGEN NY SOM CHEF

 • Ett nätverk med chefer och ledare från andra företag som delar utmaningar och erfarenheter med varandra.

 • Handledare med många års erfarenhet av att själva vara chef/ledare. Alla bjuder på sina egna erfarenheter och delar generöst med sig av egna misslyckanden och lärdomar.

 • Aktuell forskning, verktyg, mallar och träning för att du direkt ska kunna använda dina nya kunskaper i vardagen.

 • Stöd i din vardag för att träna på dina nyvunna kunskaper i form av en träningspartner samt en digital plattform (Howspace) där deltagarna hämtar kunskaper och inspirerar varandra. 

 • Frukostfralla och kaffe serveras vid varje tillfälle. 

Så här går det till

Du kan börja utbildningen när du vill på året. Varje kurstillfälle är fristående och genomförs under en förmiddag från kl. 8.30–12.00 – så att du är tillbaka efter lunch igen. Utbildningens hålls på Convendum - Vegagatan 14 vid Odenplan.

 

Sammantaget håller hela ledarskapsutbildningen på under 12 månader. Du väljer själv om du vill betala för att gå alla delar, hälften eller ett enstaka tillfälle. 

Tänk på att det finns ett begränsat antal platser så boka redan idag! 

frida gatu.jpg

Programansvarig Frida Gatu.

 

Frida har själv varit chef i över 10 år, bland annat på mobilleverantören 3. Frida skapar med sin värme och engagemang en trygg utbildningsmiljö där alla syns och delar med sig av sina erfarenheter. Hon bidrar även generöst med sina egna framgångar och misslyckande. 

Förutom Frida deltar flera av Resultatbolagets medarbetare som handledare under utbildningen. 

​​​​​

26 jan 2023

Värderingsstyrt ledarskap

23 februari 2023

Jag som ledare

23 mars 2023

Beteendestilar och kommunikation

27 april 2023

Teamutveckling

1 juni 2023

Förväntningar och Feedback

31 aug 2023

Konflikthantering & svåra samtal

28 sep 2023

Leda i förändring

 

26 okt 2023

Lär dig coacha dina medarbetare

KOMMANDE DATUM 2022

KOSTNAD

Fullt abonnemang med åtta tillfällen:
29 900 kr exkl. moms
 

Halvt abonnemang med fyra tillfällen:
19 900 kr exkl. moms
 

Enstaka tillfälle:
5 900 kr exkl. moms per tillfälle

Det finns begränsat antal platser. Vänligen ange under övrigt om du önskar att gå 8 moduler, 4 moduler eller en enstaka modul och i så fall vilken.

4,9 av 5 möjliga i kundnöJdhet
SKRÄDDARSYDDA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR FÖR LEDARE OCH CHEFER

Vi brinner för att få människor och organisationer att växa och må bra!

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. Läs mer