top of page

Föreläsningar

Foreladning-3500px_edited.jpg

Föreläsningar

På Resultatbolaget skapar vi grunden för ditt företag att ta vara på möjligheten att tänka och handla på ett sätt som ger er bestående resultat! Vår vision är att ge dig nycklarna till en trivsam och långsiktigt hållbar arbetsplats där människor samarbetar och strävar mot gemensamma mål. Med vår kunskap får du det att hända på arbetsplatsen.

Vi ger dig intressanta och hjärnsmarta föreläsningar på bara några timmar men som kommer att förändra ditt synsätt på både dig själv och dina medarbetare. Under varje föreläsning kommer du att ta del av både teori, forskning och praktiska övningar på ett roligt och lättanvänt sätt som kan tillämpas både på arbetsplatsen och i det privata livet.

Med våra föreläsningar förbättrar du ditt självledarskap, din möteseffektivitet och lär dig hantera stress och sätta upp tydliga mål. Vi erbjuder en rad intressanta föreläsningar för att både inspirera och ge värdefulla tips. När du bokar en föreläsning eller workshop hos oss garanterar vi dig nya insikter,  mycket skratt och många aha-upplevelser.

Boka en inspirerande föreläsning som ger resultat

Boka en föreläsning full av inspiration som kommer att lyfta dig, både i vardagen och i arbetslivet. Våra föreläsare har bred kunskap och ger dig ett spännande upplägg som blandar aktuell forskning, träning och reflektion i en kombination med humor.

 

Våra standardföreläsningar är mellan 1–3 timmar långa och är för allt mellan 20 upp till 500 personer.

Vad är ditt företag i behov av? Vi har ett flertal föreläsningar på olika ämnen, men erbjuder även skräddarsydda föreläsningar. Exempel på föreläsningar hittar du nedan.

Fler föreläsningar

Hybridledarskap

Ett välfungerande team presterar och mår bättre än andra team, det känner vi till. Frågan är hur vi ska leda i det nya normala, när många i teamet kanske inte en möts. Det ställer nya krav på ledarskapet. Att kunna leda i organisationer där förändringar går allt snabbare, och vi alla behöver tänka om snabbt och ofta. Hur gör vi då rent praktiskt för att ta våra team till nästa nivå?  Under denna föreläsning får du dels lära dig om de viktigaste förutsättningarna som skapar framgångsrika team.  Du får också lära dig om viktiga förmågor i teamet och du får verktyg och tips som du direkt kan omsätta i praktiken.

Goal mapping – skapa en engagerad arbetsplats

Merparten av svenskarna känner sig oengagerade på sina arbetsplatser. Bara 16 % känner glädje och motivation. Genom att lyssna på våra föreläsare om hur du och dina medarbetare hittar lusten och engagemanget att arbeta mot samma mål, samarbeta och nå önskat resultat, får du med dig tips på hur du kan tänka och hur hjärnan fungerar när det kommer till att hitta målmedvetenheten igen.

Smarta möten – Undvik de vanliga misstagen för tråkiga möten

Hur många gånger har du inte suttit i långdragna möten som inte verkar leda någonvart? Istället för att ett möte ska ta upp din dyrbara tid lär vi dig i den här föreläsningen om hur du undviker misstagen och gör alla deltagare engagerade. Våra föreläsare berättar om de vanligaste mötesmisstagen och hur du tillämpar metoder och verktyg som gör att du undviker dem. Istället går du ifrån mötet med ett leende och en känsla av att du faktiskt tagit med dig någonting viktigt därifrån. Något som leder till resultat och utveckling!

De olika personlighetstyperna – vilken är du?

Du har säkert hört talas om blå, gul, röd och grön personlighetstyp och hur man bemöter de olika stilarna, samarbetar och lär sig om hur de funkar tillsammans och var och en för sig. Under den här underhållande föreläsningen lär du dig mer om olika beteenden hos personer och hur du kan tackla dem. Du får även ett hum om vilken stil du själv tillhör för att lära dig mer om dig själv. De olika personlighetstyperna baseras på DiSC beteende indikator.

Konstruktiv och stärkande feedback

Feedback är viktigt, speciellt på arbetsplatsen. Men den bör helst ges på ett konstruktivt och stärkande sätt för att motivera personen snarare än att stjälpa den. Den här spännande föreläsningen tar upp hur du ger feedback på ett sätt som gör att personen lyssnar och tar till sig den på ett sätt som skapar bra samarbete och hög produktivitet. Du tränar på att ge feedback till chefer, medarbetare och andra kollegor och får med dig viktiga verktyg för framtiden.

Digitala och fysiska föreläsningar

Vi erbjuder en rad intressanta föreläsningar för att både inspirera och ge värdefulla tips. När du bokar en föreläsning eller workshop hos oss garanterar vi dig nya insikter,  mycket skratt och många aha-upplevelser. Se filmen där vår Frida Gatu berättar mer om hur vi hjälper dig att skapa fantastiska digitala möten! Självklart anordnar vi även föreläsningar där vi träffas på plats.

Under denna föreläsning kommer du att få en större förståelse får lära dig hur hjärnan fungerar och vad den behöver för att den både ska prestera på topp, samtidigt som du mår bra. Du kommer även få konkreta verktyg som du kan använda direkt.

Syftet med denna föreläsning är att stärka dig i din roll som mötesledare genom att du får lära dig olika metoder och verktyg för digitala möten. Du kommer få med dig konkreta metoder så att du kan leda kreativa och effektiva möten, oavsett om du använder Zoom, Skype, Teams eller någon annan plattform. Efteråt kommer du att bidra med mer inspirerande möten på jobbet.

Under denna föreläsning får du en genomgång av de viktigaste faktorerna för att bygga effektiva och trygga team, samt hur du kan översätta detta i praktiken i olika typer av möten (digitala, hybrid, fysiska). Du kommer också få en inblick i hur andra chefer och organisationer jobbar med teamutveckling - på kontoret, hemifrån eller i en kombination.

Populär föreläsnning

Stresshantering – Jobba hjärnsmart

Under denna föreläsning ger vi deltagarna insikter i hur hjärnans exekutiva förmåga och arbetsminne vill ha det för att fungera maximalt inom områden som kreativitet, effektivitet, beslutsfattande, problemlösning, planering och fokusering. När pressen är stor störs dessa funktioner lätt vilket resulterar i sämre resultat och ökad stress. Vi presenterar PFC-modellen (planering, fokusering och chilla), där mindfulness ingår som en bärande del. Vi gör även övningar tillsammans för att implementera de nya verktygen. 

 Visste du att 70 % av alla organisationer misslyckas  med sina förändringsarbeten? Och att endast 10 % av dem som går en ledarskapsutbildning lyckas med sin förändring? 

Resultatbolaget hjälper er att lyckas! Vi är en strategisk partner som hjälper er hela vägen från behovsanalys till förankrad förändring. Vi mäter, följer upp och leder våra kunder hela vägen.

Självklart skräddarsyr vi våra utbildningar, program och workshops efter era behov!

 

Vill du veta mer om hur vi jobbar för att nå hållbara resultat?

bottom of page