pI7CB9wA_edited.jpg

LÄR KÄNNA OSS PÅ RESULTATBOLAGET

karin heden.jpg

KARIN HEdÉN

VD / FÖRELÄSARE & INSPIRATÖR

karin.heden@resultatbolaget.se

070-553 9914

Karin grundande 2011 Resultatbolaget med visionen om att hjälpa företag och organisationer att skapa hållbara och långsiktiga förändringar.

Hur kommer det sig att du grundade Resultatbolaget?

Jag grundade företaget 2011 – då hade jag arbetat som personalchef på Scania och under många år varit ansvarig för företags ledarutveckling. Jag tyckte det saknades koppling från ledarutvecklingsinsatser till affären och implementering av nyvunna kunskaper i vardagen. Det blev tomtebloss och effekterna uteblev ofta. Dessutom mättes inte resultatet. Under denna tid gjorde jag själv en resa inom personlig utveckling och såg vad som behövdes för att skapa bestående beteende förändringar bl.a. uppföljning, support i vardagen, tydliga mål och konsekvenser om man inte gjorde det man skulle. Det kan låta hårt, men jag såg att det fungerade.

Vad skulle du säga är din OS-gren?

Att leda möten både digitalt och IRL. Att få en grupp att vilja sträva mot gemensamma mål.

Berätta om något misstag som du gjort?
Jag har gjort många misstag som har lärt mig en massa. I början av pandemin 2019 hade vi bjudit in till ett webinarium om att leda i kris och fick 450 anmälningar. Dock hade vi snålat och tänkte använda en kollegas Zoom-konto. Det resulterade att 150 personer satt i ett annat rum och kunde inte ansluta till vårt. Det tog 20 min att lösa tekniken innan alla kom, då svettades jag ordentligt. Lärdom - investera i bra IT-teknik och dubbel-, ja, trippelkolla att allt funkar... 😊

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag älskar att röra på mig, spelar golf, padel och kappseglar. jag gillar också att meditera, syr lapptäcken och dansar - det gör mig riktigt glad och full av liv.

Bakgrund

Personalvetare i botten, har bott och pluggat utomlands (Sydney och Kuala Lumpur). Har arbetat på IT och tekniktunga företag för att sedan starta Resultatbolaget.

Drivkraft

Att göra skillnad, se andra utvecklas och bidra till en bättre värld i allt jag gör (lyckas inte alltid men det är mitt mål).

anna sturk.jpg

ANNA STURK

senior konsult 

anna.sturk@resultatbolaget.se

Anna Sturk är en av Resultatbolagets seniora konsulter som bland annat arbetar med ledarutveckling hos oss.

Berätta gärna lite mer om dig själv

Jag kommer närmast från Skanska där jag arbetat med att förbättra arbetssätt och att bygga team. Jag har under många år arbetat inom organisations, team- och ledarutveckling och när jag blev chef för första gången började jag att intressera mig för det som händer mellan människor och det som ibland kan ligga i vägen då man ska samverka i en grupp. Jag brinner verkligen för att skapa meningsfulla samarbeten och är genuint intresserad av både organisationer och människors utveckling. Att verka för en lärande organisation där vi använder varandra och tänker tillsammans är en självklarhet för mig.

Varför valde du att arbeta på Resultatbolaget?

Jag har ett starkt driv och fokus på resultat kombinerat med en förmåga att plocka upp och hålla ihop helheten och jag motiveras också av att allt inte är på plats från början utan att vi tillsammans kan utveckla, förändra och förbättra kundernas vardag. Alla dessa delar får jag arbeta med på Resultatbolaget och jag får jobba ihop med ett grymt bra gäng som alla har en fantastisk energi, sprider glädje och skapar resultat. Självklart inspireras jag också av alla spännande kunder.

Vad skulle du säga är din OS-gren?

Min OS-gren är nog förmågan att skapa trygghet och tillit i grupper och har ofta fått frågan att komma in och stötta när det ibland känts oroligt i olika grupper.

Berätta om något misstag som du gjort

Att åka till Clarion fast jag ska vara på Sheraton, kliva in i fel konferensrum och starta upp dagen med fel företag. Då gäller det att ha lite humor ;)

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag styrketränar regelbundet, gör yin yoga för avslappning, jag tycker om att vara i naturen och gärna med hunden, paddla kajak och har under våren börjat spela golf och har nu tagit grönt kort. Älskar vårt ställe i Bohuslän där vi gärna tillbringar så mycket tid vi kan och där vi njuter av salta bad.

Bakgrund

Jag har en professionell coachutbildning på PCC-nivå samt en organisationsutbildning genom Gestaltakademin. Dessa två utbildningar har givit mig ett tydligt förhållningssätt och kunskap inom organisationsutveckling som jag använder mig av då jag leder grupper och dess ledare.

Drivkraft

Min passion och drivkraft är att bygga effektfulla organisationer där människor får möjligheten att använda sin kraft och energi till rätt saker.

GustavÖhrn_600x600px.jpg

GUSTAV ÖHRN

senior konsult 

gustav.ohrn@resultatbolaget.se

Gustav Öhrn är senior konsult här på Resultatbolaget och arbetar bland annat med ledarutveckling.

Berätta gärna lite mer om dig själv?

Jag har en ganska brokig bakgrund med allt från IT och bioteknik till utbildning och ideell sektor, allt från start-up till stora komplexa organisationer med över 500 anställda. Den röda tråden har dock alltid varit att jag kan se och formulera målet och få människor att följa med på en förändringsresa. Gränslandet mellan affär och verksamhet å ena sidan och människor och dess drivkrafter å andra tycker jag är det mest spännande. Gott ledarskap och välfungerande team tror jag är receptet för både lyckad förändring och framgång.

Hur kommer det sig att du valt att arbeta på Resultatbolaget?

Efter tio år som linjechef på framskjutna positioner var jag sugen på att få dra nytta mina erfarenheter i ett annat sammanhang. Det är spännande att få se, jobba med och stötta många olika företag och organisationer och bidra till att de når sin fulla potential. Resultatbolaget tilltalar verkligen mig i att olika kompetenser och erfarenheter samlas och att vi kan bistå våra kunder med en bred palett av erbjudanden samtidigt som vi alltid har ett starkt fokus på att skapa varaktig förändring och resultat.

Vad skulle du säga är din OS-gren?

En av mina styrkor är mitt strategiska tänkande, att snabbt kunna komma in och se större sammanhang och system samt att omsätta det till konkret handling. Jag får också ofta höra att jag är inspirerande och bra på att engagera människor runt ikring mig.

Berätta om ett misstag du begått och vad du lärde dig?

Otålighet är en svaghet jag har som jag jobbar mycket med. En gång gick jag alldeles för snabbt fram i ett mångfalds- och inkluderingsarbete på en arbetsplats. Det var ju så viktiga frågor! Men det slog verkligen slint och vi var tvungna att backa processen vilket tog över ett halvår för att alla skulle komma med i båten. Det lärde mig att det tar längre tid att genomföra en förändring om inte alla är med från början.

Vad brukar du ägna dig åt på fritiden? 

För mig är det viktigt att vara aktiv på fritiden. På sommaren seglar eller paddlar jag och på vintern åker jag gärna skidor. Jag är också aktiv scout sedan barnsben, något som jag ägnar mig åt nu också, även om det är på lite andra sätt nuförtiden.

Bakgrund

I grunden har jag pluggat både mot civilingenjör i bioteknik och entreprenörskap, organisation och ledarskap. Under åren har jag sedan fyllt på med kurser och utbildningar inom chef- och ledarskap, grupputveckling och strategi. Men allra mest nytta har jag faktiskt av de upplevelser och erfarenheter jag fått genom mina olika tjänster och roller.

Drivkraft

Min drivkraft är att se människor, grupper och organisationer utvecklas till sin fulla potential och åstadkomma det nästan alla trodde var omöjligt tillsammans..

 
 
 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. Läs mer