top of page

Receptet på en riktigt lyckad kickoff!

Uppdaterat: 27 okt. 2023

Nu är många i färd med att planera höstens kickoff! Vi på Resultatbolaget vill ge alla möjlighet att skapa den perfekta kickoffen och delar med oss av våra bästa tips – och några fallgropar att undvika.7 saker att tänka på när du planerar en kickoff:


1.Undvik ett för tajt körschema. Frigör utrymme för samtal, reflektion och vila.


2. Funderar du på att ta in en inspirationsföreläsare, för att göra kickoffen "rolig"..? Tänk om!En kickoff ska ju vara rolig och inspirerande hela tiden – och det roliga ska inte skapas av en föreläsare som kommer in på slutet för att rädda upp allt det tråkiga. Satsa på konstruktiva och roliga aktiviteter hela dagen.


3. Ofta är det ett fåtal personer som får leda och komma till tals i aktiviterna. Missa inte att utnyttja den samlade erfarenheten från alla deltagare.Tänk så många år av livsupplevelser och kunskaper som ni sitter på tillsammans!


4. Ofta får de som är negativt inställda för mycket talutrymme. Låt alla komma till tals och ta plats genom till exempel skrivövningar och mindre workshops.


5. Aktivera alla sinnen! Satsa på att få med musik, dofter, smakupplevelser... Vackra blommor, konst och kanske till och med poesi? När man aktiverar flera sinnen håller man hjärnan och minnet i form längre.


6. Interaktivitet. Skapa massor av interaktivtet – vi använder oss av 10-minutersregeln. Dvs en "talare" ska max prata i 10 min innan deltagarna bjuds in att reflektera, vara kreativa och samskapa.


7. Möblera efter målet med mötet. Stolar i långa rader som t.ex. biosittning innebär att vi signalerar att vi ska ha passiva deltagare som lyssnar på en talare. Grupper i mindre konstellationer signalerar att här blir det dialog och samtal.


Lycka till!


Vill ni ha hjälp att skapa en rolig, kreativ och teambyggande kickoff?

Då är det hög tid att boka ett möte – välkommen att höra av dig redan idag!

Maila oss på info@resultatbolaget.se eller slå en signal 08 - 510 100 56


Fotokorten är ett av våra mest populära mötesverktyg! De brukar leda till spännande samtal och överraskningar – kanske får du veta saker om dina kollegor som du aldrig kunde tro... Perfekt på kickoffen!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page