top of page

Julklappsspelet digitalt

Uppdaterat: 27 okt. 2023

Julklappsspelet är en av julaftons höjdpunkter inte bara för alla barn utan även för mig som älskar att leka, busa och tävla. Jag har funderat länge på hur vi kan göra detta i år när vi inte kommer kunna träffa resten av familjen på grund av pandemin. I går testade vi på Resultatbolaget och det blev precis lika roligt och spännande att köra digitalt som i verkligheten. Så här gjorde vi!

Förberedelser:

1. Be alla att ordna en julklapp för ett värde av ca 100 kr (vi hade tema Hållbarhet så vi sa till alla att bidra med något som vi ändå hade hemma, kanske något vi inte längre använder osv).


2. Be alla ladda ner appen Tärningar (vi rekommenderar denna då den syns bäst i bild på videomötet).


digitala julklappspelet

3. Gör i ordning en Jamboard från Google och lägg upp namn och bild (om du vill) på alla som ska vara med.4. När alla har kommit in i videomötet – dela länken till Jamboarden och gör inställningar så att alla kan redigera.


5. Gör inställningar i videomötet så att alla kan se varandra – på Zoom använder ni t ex Gallery view.


digitala julklappspelet

6. Låt var och en visa och presentera sin present (är den tung, mjuk, skramlar den etc) och skapa ett namn på presenten som beskriver paketet. Gör en digital post-it lapp (i Jam-board heter den Fästis) med ett namn som beskriver presenten och lägg i mitten av Jamboarden (motsvarande bordet i verkligheten).


7. Nu är det dags att ta fram appen med tärningarna. Gå laget runt i tur och ordning och kasta tärningarna samtidigt som ni håller upp telefonen så att alla ser vad du får. När du får två av samma växlar du över till Jamboard och drar ett paket till din bild.

Fortsätt tills alla paket har landat hos någon deltagare.


8. Nu är det dags för paketöppning. Gå laget runt och alla öppnar sitt eget paket (det som jag själv har köpt/fixat).


9. Lägg nu till information på post-it lappen så att den beskriver presentens innehåll. Tex Kvadraten – Fia med knuff, Julpåsen – Lakrits osv.


10. Sätt sedan en timer på 20 minuter. Fortsätt med tärningarna och när du får dubbelt av en siffra (två 3:or, två 5:or osv), så får du ta ett paket från en annan deltagare. Det gör du genom att dra över post-it lappen med det paketet till din egen bild.


När timern ringer – avsluta med ytterligare ett varv så att alla har en sista chans innan ni avslutar.


Hur gick det då för oss? Mest poppis blev ett pussel som vi fajtades hårt om. Jag låg länge i ledningen och hade ett slag alla paket, men på slutet blev det helt rättvist och alla fick två paket var. Hur gick den matematiken ihop? Jo Jultomten hade varit och lämnat tre extrapaket till oss, så vi hade totalt 6 paket att tävla om.


Från oss alla till er alla - en riktigt GOD JUL!!!! 🎄🤶🎄


Karin och vännerna på Resultatbolaget


digitala julklappspelet

PS. Sprid lite julstämning du med – dela detta inlägg på social kanaler så bidrar du till att ännu fler får en härlig julafton. Klicka på ikonerna här nedan så är det gjort på ett klick 🙏❤️🙏


Prenumerera gärna på alla våra blogginlägg, klicka här och fyll i din adress.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page