top of page

"Jag skulle vilja ge dig lite feedback …"

Uppdaterat: 27 okt. 2023... Det var rubriken på en möteskallelse jag fick från en av mina medarbetare som ville boka in ett möte om två veckor. Vad skulle din första spontana tanke vara om du fick en sån inbjudan. Skulle du tänka?


1. Åh kul, nu ska jag få höra om allt bra jag gör!

X. Hjälp, vad har jag nu gjort?

2. Jippeee, nu ska jag få lära mig något nytt (oavsett vilken typ av feedback det var).


Min egen första reaktion var X Hjälp, vad har jag nu gjort?

Innan jag sedan läste vidare i kallelsen där det stod:

"Hur kändes det att läsa den rubriken på inbjudan? Nej skämt åsido, funkar denna tid där vi brainstormar våra tankar kring en 7-stegsguide till bättre feedback?

Kram // XX"


Jag skrattade sååå mycket åt denna inbjudan 🤣 Den beskriver så klockrent hur vi reagerar kring feedback och hur att våra hjärnor direkt går in i hotläge när någon säger att de vill ge oss feedback. Det finns massor av tips för att skapa bra feedback-klimat. Vi kan tex prata om lärande istället för feedback. Tänk om jag hade fått en kallelse till "Jag skulle vilja boka in ett möte för att skapa lärande" istället. Då hade jag definitivt valt alternativ 2 och känt Jippeee nu ska jag få lära mig något nytt.


Vad gör du för att skapa ett gott feedbackklimat?


Ps. Klurar redan på en rolig "pay-back" på denna inbjudan 🤣

Behöver du ett verktyg för att hjälpa ditt team att skapa ett gott feed-back klimat? Du kan köpa Feedback-kortleken på vår webbshop.


Prenumerera gärna på alla våra blogginlägg, klicka här och fyll i din adress.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page