top of page

The four L:s – Reflektion för grupper

Uppdaterat: 13 sep. 2021

Vill du samla teamet och fira framgångar, lära er av erfarenheter och fånga upp viktiga komponenter för framtiden? Då är det här en aktivitet för dig.

Reflektion för grupper

Så här i början av en termin är det många företag och organisationer som sätter upp mål. Jag är en stor påhejare av att sätta mål då det är en grundläggande faktor som är avgörande för teamets framgång.

Tyvärr glömmer vi dock ofta att reflektera bakåt och framför allt att fira våra framgångar. Här är en teknik för att få igång en bra reflektion tillsammans i en grupp."Det blev tydligt hur mycket vi åstadkommit och hade att fira." Åsa Skoglund, TeamleaderTidsåtgång ca 45 – 60 min.

Förberedelser: Post-it block i fyra olika färger (gärna så stora som möjligt).


Instruktion: Be gruppen blicka tillbaka på året (eller perioden) som har gått utifrån dessa fyra rubriker:

Liked: Vad gillade/uppskattade de?

Lacked: Vad saknade de?

Learned: Vad lärde de sig?

Longed for: Vad längtade de efter?


Be deltagarna att skriva ner svar på dessa frågor på post-it. Skriv max en sak på varje lapp. Färgkoda rubrikerna, jag brukar använda gröna för liked, orangea för lacked, gröna för learned och blåa för longed for. Men det är förstås helt valfritt.


Under tiden deltagarna skriver kan du skriva rubriker på en whiteboard eller sätta upp Post-it lappar med rubrikerna på väggen.


Efter ca 10 minuter ber du deltagarna att gå fram och sätta upp sina lappar under rätt rubrik.


Ta sedan en stund tillsammans där alla får hjälpa till att gruppera lapparna så att de som är samma eller väldigt lika sitter ihop.


Gå sedan igenom en rubrik i taget och prata om resultatet.


Avsluta gärna genom att sätta upp nya mål, ledstjärnor och intentioner för året som kommer... Men kom ihåg att fira era framgångar ordentligt först! ✌🏻🥂🏆


Prenumerera gärna på alla våra blogginlägg, klicka här och fyll i din adress.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page