top of page

En personlig värdering säger mycket...

Härom dagen var jag på väg in på ett hotell för att jobba med ett gäng chefer. Framför mig går en kvinna och röker. 10 meter utanför hotellet kastar hon den långa rykande cigaretten på marken. Jag frågar förvånat om hon bara ska låta den ligga där.

- "Ja - och det ska du skita i" får jag som svar. Jag blir irriterad och vi står och tjafsar någon minut. Sen går kvinnan in på samma hotell som jag - hälsar på receptionisten och går in genom dörren där det står "Personal"... Det visar sig att hon jobbar som städerska på hotellet. 😡


Det tog säkert 10 minuter innan jag hade lugnat ner mig från händelsen. Jag var så jäkla förbannad. Jag blir inte det så ofta, men när någon strider mot en av mina grundvärdering- hållbarhet, då blir jag provocerad och ibland förbannad.


Vi använder ofta värdering när vi utvecklar team och ledare.


Ett sätt att lära känna varandra i ett team är att dela våra personliga värderingar med varandra. Gör så här:


1. Lägg ut värderingsord på ett bord eller golv.

2. Be varje deltagare välja 3 värderingar som är viktiga för hen.

3. Be deltagarna bilda triader (välja två andra personer - gärna de som de känner minst i gruppen).

4. Låt sen deltagarna berätta om värderingar de har valt och om ett tillfälle/situation som berört dem och värderingen blev tydlig. (detta moment tar tid - minst 30 min) Jag hade te.x. kunnat berätta om tillfället med cigaretten.


Ibland är det svårt för deltagare att veta vilka som är deras värderingar. Då kan du ta hjälp av våra uppskattade Värderingskort. https://shop.resultatbolaget.se/motesverktyg/kortlekar/varderingskort


Ha en fin dag och kom ihåg att plocka upp ditt skräp 🧡🙏🧡

Karin Hedén
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page