top of page

Bingo frågesport

Uppdaterat: 14 juni 2021

Den här aktiviteten kan användas för att avsluta ett möte/en konferens/utbildning. Syftet är att påminna deltagarna om vad som togs upp och öka inlärningen och inte minst... att ha roligt 😃😃😃


Gruppstorlek 6 – 200 pers.

Tid 20 – 40 min

Material Ett blädderblock, pennor och papper till deltagarna. Det behövs två storlekar på papper. Dels A4, dels A6.

Förberedelser: -


Genomförande

Förklara för deltagarna att det är dags att spela BINGO. Dela in deltagarna i par och ge dem en penna och ca 5-8 papper av den mindre sorten, samt ett A4 papper. Be deltagarna att skriva en fråga med ett tillhörande svar på varje papper. Frågorna kan handla om vad de har lärt sig/tagit med sig från mötet. Under tiden deltagarna skriver frågor gör du ett rutnät på ett blädderblock med 5 x 5 rutor. Skriv en siffra (1-25), huller om buller i varje ruta. Samla in frågorna efter ca 10 minuter. Be deltagarna att rita av bingorutnätet som du har gjort på blädderblocket. Under tiden väljer du ut frågor som du tycker är bra/roliga/lärorika. Ställ en fråga till deltagarna, samtidigt som du kryssar över ruta 1. Deltagarna skriver ner svaret. Efter en stund ger du svaret på frågan. Om de har svarat rätt få de kryssa rutan. Kör till dess att någon har fått 5 i rad och har ropat Bingo. Gratulera vinnaren med fint pris, t.ex. en applåd eller liknande.


Variationer Om det finns kursmaterial eller liknande som deltagarna ska lära sig är det bra om de kan använda materialet när de skriver frågorna.


Kundcase Vid ett tillfälle genomförde vi en chefskonferens med ca 60 chefer på ett industriföretag. I slutet av de två dagarna genomförde vi BINGO. Innan vi satte igång fick alla hämta förfriskningar. Det blev en lättsam och rolig avslutning då vi även valde in några frågor som ”Vilken färg hade VD´n på slipsen första dagen” etc.


Prenumerera gärna på alla våra blogginlägg, klicka här och fyll i din adress.


Frågesport med Resultatbolaget

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page