RESULTATBLOGGEN

VLOGG FRÅN BAHRAIN

Se filmen från vårt senaste spännande uppdrag där vi föreläste för 100 saudiarabiska top executives. Ämnet var neuroledarskap och positiv psykologi och hur det kompletterar och förstärker kundens implementering av LEAN och ett agilt arbetssätt.

I filmen berättar vi också om vilken fråga från Coachkortleken som inte funkar här :-)

Så här lärde jag mig att må bra och prestera på topp

För en tid sedan kände jag allt starkare att sättet jag arbetade på inte var hållbart. Jag har, liksom många andra, alltid varit en duktig flicka. Tagit ansvar, presterat högt och haft svårt att säga nej. Visst, jag har fått mycket gjort, men på bekostnad av mitt välbefinnande: att jag glömt bort att lyssna på mina egna behov och blivit stressad, ibland tappat lusten och även tålamodet.
 
Jag bestämde mig för att göra något åt saken, att stanna upp och hitta sätt som kunde hjälpa mig att fortsätta jobba med det jag älskar, utan att gå på för hårt. En utbildning i Mental ergonomi där jag lärde mig att jobba hjärnsmart blev räddningen. I ett onlinebaserat träningsprogram lärde jag mig att planera min arbetsdag bättre, arbeta effektivt och fokuserat och ta de livsviktiga pauserna.
 
Även nu, ett år efter utbildningen, kan jag tacksamt konstatera att resultaten sitter i, se här:

  • Direkt på morgonen planerar jag vad som är viktigast att få gjort, max tre saker istället för 15... Dessa börjar jag alltid med och ser till att få klara innan mindre viktiga saker får ta av min uppmärksamhet.
  • Jag har blivit grym på att fokusera och vet att det jag behöver göra blir gjort. Därför känner jag mig så mycket nöjdare och mer tillfreds, istället för att vara slutkörd och stressad i slutet av dagen.
  • Jag mediterar en stund varje dag för att träna min hjärna på att fokusera och vara närvarande. Mitt tålamod och välbefinnande är så mycket bättre, vilket även mina kollegor och min familj tackar för.

Vi startar nästa år med en kostnadsfri föreläsning och hur du kan jobba också kan lära dig att jobba hjärnsmart. Läs mer och anmäl dig här! Välkommen!

// Karin

Nu fyller vi 15 år!

Va!? Har Resultatbolaget funnits så länge?! Nu har de väl ändå gått och fått både storhetsvansinne och överskott av positivt tänkande de där brudarna på Resultatbolaget, kanske du tänker… Och ja, det kanske vi har. Det beror på hur man räknar. Vi tycker ju om att tänka tillsammans. Och i så fall är det 15-årsjubileum! Det är nämligen 10 år sedan Malin startade eget och fem år sedan Karin gjorde detsamma. Och de senaste 4 åren tillsammans i Resultatbolaget. Tänk så många resultat vi har skapat under den här tiden! För våra fantastiska kunder och för oss själva.

Det allra färskaste resultatet är från en av våra kunder inom transportbranschen där de upplever en ökad effektivitet, minskad stress och mår bättre. Exempelvis berättar en deltagare att han gör samma arbetsuppgifter en timme snabbare per dag jämfört med tidigare. För dig som vill veta vad de har gjort, klicka här.

Eller vill du veta hur rekryteringsföretaget Poolia lyckades öka medarbetarnas engagemang med 29 procent, förtroendet för ledningsgruppen med hela 68 procent och kännedom om företagets mål med 31 procent? Klicka här.

Våra tre bästa tips för att skapa önskade långsiktiga resultat är:

  1. Ha en tydlig och gemensam målbild. Uppdatera den. Använd t.ex. metoden Goal mapping.
  2. Reflektera och utvärdera. Hur går det för oss? Vad lär vi oss? Vad får vi för återkoppling?
  3. Ta hjälp utifrån. Anlita hjälp när kompetensen inte finns internt, det lönar sig i både tid och pengar.


Tävling
Vårt jubileum vill vi fira genom att utlysa en tävling; vad är ditt bästa tips för att skapa önskade och långsiktiga resultat? Skicka ett mail till oss där du beskriver ditt tips och var med i tävlingen.  
1:a pris är en plats på vårt öppna heldagsseminarium i Goalmapping den 19 augusti (värde 3 450 kr)
2:a-5:e plats vinner en uppsättning av Fotokorten (värde 390 kr)

Skicka ditt bidrag senast den 7 augusti till info@resultatbolaget.se
 

det läskigaste jag någonsin gjort...

Ända sedan jag gick på gymnasiet och vi fick testa att starta ett eget företag genom UF – Ung Företagsamhet - har jag haft drömmen om att starta och driva ett eget företag. Jag ville jobba för mig själv med all den frihet men också det totala ansvaret det skulle innebära. Länge trodde jag att jag var tvungen att uppfinna någon smart pryl eller tekniskt produkt… och därför stannade det länge vid en dröm.
 
Efter många år så förstod jag att jag inte alls behövde gå den vägen, utan jag kunde göra det jag älskade och var bra på, att arbeta med att utveckla grupper och ledare.
 
Våren 2010 tog jag ett beslut som kändes så otroligt kul och spännande… och samtidigt sjukt läskigt. Jag skulle säga upp mig och starta eget. Det var så långt utanför min komfortzon jag kunde gå. Att lämna min trygga anställning, mina fantastiska kollegor och ett företag som jag verkligen gillade. Att hoppa ut i ovissheten utan varken kollegor, kunder eller inkomst och våga prova. Jag kunde knappt sova om nätterna vid blotta tanken.
 
I maj var det 5 år sedan jag slutade min anställning och började jobba med Resultatbolaget. Tiden har gått snabbt samtidigt som det känns som en evighet sen. Det har varit 5 år fyllda av alla typer av perioder, både med och motgångar – men framför nya erfarenheter och lärdomar.
 
Det som har varit tuffast under denna period är att arbeta lagom mycket. I perioder har det blivit alldeles för mycket och jag har känt en belastning som gått ut över familjen i form av resor, sena kvällar och hektiska perioder.
 
Men tillsammans med Malin, min fantastiska kollega och partner, har jag hittat en bättre balans. Att vi slog ihop våra företag och har jobbat tillsammans har varit helt avgörande för Resultatbolagets utveckling. Vi pushar, utmanar och stöttar varann – och inte minst delar vi på framgångarna.
 
Nu fem år senare känns det självklart att driva eget företag. Jag har svårt att ens tänka mig att återigen bli anställd. Det där som kändes så läskigt förr, är nu det normala. Det är så häftigt när jag går utanför den där komfortzonen, för då växer den och blir större på alla plan.
 
Något annat som växer så det knakar är Resultatbolaget. Vi har massor med spännande planer för kommande år. Och ja, det är pirrigt, men skillnaden nu är att jag sover gott om nätterna. Vi har lyckats förr och har tilltro till att vi kommer att klara det vi bestämmer oss för. Vi ser fram emot nya, spännande samarbeten med dig.
//Karin

Tre tips till dig som funderar på att starta eget

  1. Planera för din ekonomi för att du inte ska känna en ekonomisk stress. Själv sparade jag under ett års tid halva min lön när jag fortfarande var anställd. Jag gav mig själv sedan ett år för att se om jag skulle få igång företaget så pass mycket att jag kunde få ut lön och leva på det.
  2. Sälj sälj sälj!!! Fundera på hur du ställer dig till att sälja. Om du ska starta eget är det helt klart en fördel om du gillar att sälja. Gräv där du står. Gå igenom din LinkedIn och Facebook och skriv ner alla dina kontakter som du tror skulle vara intresserade av dina tjänster/produkter. Börja med att kontakta dem och strunta i de kalla samtalen. Jag har aldrig ringt ett kallt samtal.
  3. Sätt upp inspirerande mål. Sätt upp spännande mål som gör att du hoppar upp ur sängen och som får det att pirra i magen på dig. Visualisera dessa med hjälp av bilder eller enkla symboler i minst 30 dagar. Vill du lära dig hur du kan hitta och sätt härliga mål på ett sätt som gör att du har större chans att nå dem, läs mer här.

Vi har skapat fotokort för kreativare möten och samtal. Asken innehåller 70 kort med motiv som kan användas för att sätta ord på känslor, tankar, behov, idéer med mera. De kan till exempel användas vid uppstarten av ett möte genom att deltagarna får välja ett kort som symboliserar deras förväntningar på mötet eller för att presentera sig. De kan också användas för att utvärdera ett möte, en idé eller en aktivitet. Vi tycker de är grymma.

Inspireras av hur vi och andra använder dessa kort — och beställ din egen ask här.
 

Läs hela inlägget »
Anteckningsblock i all ära — ibland är det skönt att förlora sig i apparnas land. Här får du tips på fem appar som hjälper dig att organisera dina dagar och utvecklas!

1. ANY DO
En underbart snygg och enkel app för dina listor. Du kan även jobba med den via datorn. 
www.any.do 

2. FIVE MINUTE JOURNAL
Äntligen är den här! Det som till en början var en analog anteckningsbok har nu utvecklats till en app. I Five Minute Journal svarar du på några frågor kring ditt liv på morgonen och några på kvällen. Snygg design och enkel att använda!
app.fiveminutejournal.com

3. REMENTE
Remente är en app för personlig utveckling där du sätter mål och följer dina framsteg. Riktigt bra om du vill bli motiverad till att nå dina mål. Även denna är väldigt snygg och enkel att använda. 
www.remente.com

4. SLACK
En app som underlättar kommunikationen i ditt team. Här kan du chatta, dela dokument och mycket mer. En lättnad att slippa sköta teamets kommunikation i mailen där det är lätt att bli distraherad av inboxen. 
www.slack.com

5. HEADSPACE
Av alla meditationsappar som finns så är Headspace verkligen att rekommendera. Olika meditationer för olika områden i livet och en bra app när du vill ta en liten paus i jobbandet. 
www.headspace.com
 
Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

-