DET LÄSKIGASTE JAG NÅGONSIN GJORT

Ända sedan jag gick på gymnasiet och vi fick testa att starta ett eget företag genom UF – Ung Företagsamhet - har jag haft drömmen om att starta och driva ett eget företag. Jag ville jobba för mig själv med all den frihet men också det totala ansvaret det skulle innebära. Länge trodde jag att jag var tvungen att uppfinna någon smart pryl eller tekniskt produkt… och därför stannade det länge vid en dröm.
 
Efter många år så förstod jag att jag inte alls behövde gå den vägen, utan jag kunde göra det jag älskade och var bra på, att arbeta med att utveckla grupper och ledare.
 
Våren 2010 tog jag ett beslut som kändes så otroligt kul och spännande… och samtidigt sjukt läskigt. Jag skulle säga upp mig och starta eget. Det var så långt utanför min komfortzon jag kunde gå. Att lämna min trygga anställning, mina fantastiska kollegor och ett företag som jag verkligen gillade. Att hoppa ut i ovissheten utan varken kollegor, kunder eller inkomst och våga prova. Jag kunde knappt sova om nätterna vid blotta tanken.
 
I maj var det 5 år sedan jag slutade min anställning och började jobba med Resultatbolaget. Tiden har gått snabbt samtidigt som det känns som en evighet sen. Det har varit 5 år fyllda av alla typer av perioder, både med och motgångar – men framför nya erfarenheter och lärdomar.
 
Det som har varit tuffast under denna period är att arbeta lagom mycket. I perioder har det blivit alldeles för mycket och jag har känt en belastning som gått ut över familjen i form av resor, sena kvällar och hektiska perioder.
 
Men tillsammans med Malin, min fantastiska kollega och partner, har jag hittat en bättre balans. Att vi slog ihop våra företag och har jobbat tillsammans har varit helt avgörande för Resultatbolagets utveckling. Vi pushar, utmanar och stöttar varann – och inte minst delar vi på framgångarna.
 
Nu fem år senare känns det självklart att driva eget företag. Jag har svårt att ens tänka mig att återigen bli anställd. Det där som kändes så läskigt förr, är nu det normala. Det är så häftigt när jag går utanför den där komfortzonen, för då växer den och blir större på alla plan.
 
Något annat som växer så det knakar är Resultatbolaget. Vi har massor med spännande planer för kommande år. Och ja, det är pirrigt, men skillnaden nu är att jag sover gott om nätterna. Vi har lyckats förr och har tilltro till att vi kommer att klara det vi bestämmer oss för. Vi ser fram emot nya, spännande samarbeten med dig.

//Karin

TRE TIPS FÖR DIG SOM VILL STARTA EGET
 
  • Planera för din ekonomi för att du inte ska känna en ekonomisk stress. Själv sparade jag under ett års tid halva min lön när jag fortfarande var anställd. Jag gav mig själv sedan ett år för att se om jag skulle få igång företaget så pass mycket att jag kunde få ut lön och leva på det.
  • Sälj sälj sälj!!! Fundera på hur du ställer dig till att sälja. Om du ska starta eget är det helt klart en fördel om du gillar att sälja. Gräv där du står. Gå igenom din LinkedIn och Facebook och skriv ner alla dina kontakter som du tror skulle vara intresserade av dina tjänster/produkter. Börja med att kontakta dem och strunta i de kalla samtalen. Jag har aldrig ringt ett kallt samtal.
  • Sätt upp inspirerande mål. Sätt upp spännande mål som gör att du hoppar upp ur sängen och som får det att pirra i magen på dig. Visualisera dessa med hjälp av bilder eller enkla symboler i minst 30 dagar. Vill du lära dig hur du kan hitta och sätt härliga mål på ett sätt som gör att du har större chans att nå dem, läs mer här.
Etiketter: starta eget